Laura Heikkilä

Heippa,

Olen Laura Heikkilä Mäntsälästä. Työskentelen ammatillisen koulutuksen parissa Järvenpäässä ja minulla on kaksi lasta, kaksi kissaa ja koira. Kävin ensimmäisen kerran pelaamassa frisbeegolfia kesäkuussa 2014. Sitä ennen olin suhtautunut lajiin lähinnä vihamielisesti, koska se aiheutti miehen katoamisen aina moneksi tunniksi ”vähän heittelemään”. Jossain vaiheessa päätimme sitten naisten kesken lähteä itsekin ”vähän heittelemään” ja sillä tiellä ollaan. Olen käynnistellyt Mäntsälässä naistoimintaa ja tällä hetkellä meillä on kuusi naisjäsentä, kun vuosi sitten ei ollut vielä yhtään. Naisjaoston toimintaan hain mukaan heti kun kuulin siitä, sillä tykkään kaikenlaisesta toiminnan kehittämisestä  ja yhdessä tekemisestä. Naisjaostossa vastaan netistä ja somesta yhdessä Riekkolan Tiinan kanssa.

Ensimmäinen kesä meni harjoitellessa. Asumme melko lähellä Mäntsälän frisbeegolf rataa, mutta se on haastavuutensa puolesta melko lannistava aloittelijalle. Naapurikunnasta Pornaisista löytyi lyhyempiväyläinen rata jossa oli kiva käydä. Aloitin kisaamisen juuri Pornaisissa syksyllä 2014 (10. hääpäivää vietettiin kisoissa) ja syksyllä uskaltauduin myös mukaan seuran mestaruuskisoihin.

Varsinainen kisaura alkoi keväällä 2015, kun minulle ilmoitettiin kotona, että olen liittynyt seuraan ja minulle on hankittu lisenssi ja ilmoitettu Kivikossa pelattavaan Legacy Discs Amateur-kisaan. Siellä tutustuin mm. Tiinaan, Terhiin ja Jenniin, joiden kanssa kiersimme toisen kierroksen samassa ryhmässä. Koska kisaaminen oli kivaa, olen osallistunut sen jälkeen muutamiin muihinkin kisoihin ja tavannut paljon kivoja fribanaisia.  

Alussa suosikkikiekkojani olivat Tursas ja Diamond. Nykyisin luottodriverina toimii Sotakirves ja midarina Pursi. Uusi suosikkiputteri Spike löytyi joulun yllätyspaketista. Naisten frisbeegolfharrastus on mielestäni oikea lottovoitto miehille, sillä lahjojen ostaminen vaimolle helpottuu huomattavasti. Olen tähän mennessä saanut äitienpäivälahjaksi putterin, synttärilahjaksi driverin ja joululahjaksi yllätyspussin sekä todellisen yllärin reppubägin muodossa.

Ensi kesältä odotan innoissani Viron reissua, jonne olemme lähdössä Viikkareiden mukana. Neljä päivää ja (jos oikein laskin niin) 192 väylää ympäri Viroa. Edessä on myös ensimmäinen TD-keikka Mäntsälän Lady Tourilla kesäkuussa. Helatorstaina aloitamme jo viime kesältä tutut Naisten torstait Mäntsälän frisbeegof-radalla. Torstaiden tarkoitus on tuoda lajia tutuksi naisille pelaamalla hyvässä seurassa. Varsinaista kisaamista Naisten torstaissa ei ole, mutta pisteet lasketaan toki, jotta oma edistyminen tulee näkyväksi.