Joulukuun lady SFL:n toiminnanjohtaja Anniina Ihamäki

Nimi: Anniina Ihamäki
Ikä: 27
Missä asut nyt: Jyväskylä
Mitä seuraa edustat: Jyväskylän Liitokiekkoilijat

Milloin ja miksi aloitit frisbeegolfin: Kesällä 2014. Tapasin nykyisen avomieheni kyseisen vuoden keväällä, ja kesän mittaan taisi sitten tulla puheeksi frisbeegolf, jota hän oli käynyt pelailemassa kavereidensa kanssa. Olin itse halunnut jo pidemmän aikaa päästä kokeilemaan lajia, joten pyysin häntä sitten opettamaan minutkin lajin saloihin.

Tämän hetkinen tittelisi: SFL:n toiminnanjohtaja tammikuun lopusta 2018 alkaen.

Pelilliset parhaat saavutuksesi: Frisbeegolfkilpailuihin en ole vielä osallistunut, joten sikäli mitään semmoisia pelillisiä saavutuksia ei ole. Pelaillessa tulee toki onnistumisen elämyksiä, kun heitot osuvat kohdilleen, mutta en osaa nimetä mitään tiettyä saavutusta.

Ei-pelilliset parhaat saavutuksesi: Vaikea kysymys tämäkin. Toiminnanjohtajana aloittaessani hyppäsin omatoimiharrastajasta ensimmäistä kertaa järjestäytyneemmän frisbeegolfin ja lajin kilpailutoiminnan pariin, joten uuden opettelua erityisesti tällä osa-alueella on riittänyt. On mukava huomata oppineensa jotain uutta ja hahmottavansa kokonaisuuksia entistä paremmin, mutta ehkä ne ”parhaat saavutukset” ovat tälläkin saralla vielä edessä päin. 🙂

Mikä sai sinut hakemaan toiminnanjohtajaksi: Bongasin hakuilmoituksen ja totesin, että tässäpä on mielenkiintoinen tehtävä. Frisbeegolfissa viehättää sen monimuotoisuus: laji tarjoaa elämyksiä niin omatoimiharrastajille kuin kisaajillekin ja innostaa esimerkiksi eri-ikäisiä liikkumaan. Urheilujärjestöissä toimiminen on ollut lapsuudesta asti itselleni tärkeää ja koin sen taustan sekä oman koulutukseni myös sellaisena, että kyseinen työtehtävä voisi olla minulle passeli.

Mitä kuuluu toimenkuvaasi Suomen frisbeegolfliitossa: Aika paljon kaikenlaista laidasta laitaan, sillä olen liiton ainut työntekijä. Tehtäviin kuuluu muun muassa jäsenyys- ja lisenssiasioiden edistämistä sekä niissä auttamista ja neuvontaa, kilpailuasioiden hoitamista yhdessä hallituksen kanssa, tapahtumien järjestämistä (mm. juniorileiri, Liitopäivät, kokoukset), sponsorointiasioita ja tiedotustöitä (liiton kilpailutiedotteet, muu viestintä), erilaisten hakemusten ja selvitysten laatimista sekä muita liiton toiminnan juoksevia asioita.

Työtehtävät vaihtelevat myös hieman yhdistyksen vuosikellon mukaan. Päivät ovat ylipäätään harvoin samanlaisia keskenään.

Mikä on tavoitteesi frisbeegolfissa (pelaajana tai toiminnanjohtajana): Toiminnanjohtajana tavoite on luonnollisesti itse kehittyä tekijänä sekä kehittää liiton toimintaa. Yksi isompi uusi tavoite ensi vuodelle, jota odotan mielenkiinnolla, on seura- ja yhdenvertaisuuskyselyiden toteuttaminen ja sitä myöten liiton vision päivittäminen.

Naistoiminnan kehittäminen liiton näkökulmasta: Yhdenvertaisuustyö ylipäätään on liiton toiminnassa sellainen asia, johon halutaan panostaa enemmissä määrin, ja naisjaoston rooli jo vakiintuneena toimijana on siinä erittäin tärkeä. Mielestäni naisjaosto on tehnyt upeaa ja vaikuttavaa työtä nais- ja tyttötoiminnan edistämiseksi. Toiminnassa on mielestäni onnistuneesti otettu huomioon esimerkiksi erilaisin tavoittein ja motivaatioin pelaavat. Kiitos siis siitä!

Naistoiminnan kehittämisessä naisjaostolla on ollut ja on siis erittäin tärkeä rooli myös tulevaisuudessa. Toivon, että pystyn itsekin olemaan avuksi esimerkiksi naisten viikon kaltaisissa tempauksissa, joissa jäsenseuroja haastetaan järjestämään nais- ja tyttöpelaajille suunnattua toimintaa omalla alueellaan.

Terveiset kaikille frisbeegolfaaville naisille ja tytöille: Kaikille oikein mukavaa loppuvuotta ja tsemppiä uudelle kaudelle!

Teksti: Nina Kiminki