Linda Taitto

Milloin aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin?

Aloitin frisbeegolfin 2018. Ystäväni painostuksesta lähdin hänen mukaansa lajia kokeilemaan ja jouduin nielemään ylpeyteni ja myöntämään että tämähän on kiva laji. Ennen tuota ensimmäistä kokeilua olin päättänyt että frisbeegolf on yksi typerimmistä urheilulajeista. Kerta kokeilu riitti siihen että täytyi heti mennä lättykaupoille.

Miksi juuri frisbeegolf? Mitä laji antaa sinulle?

Työskentelen vuorotyössä joten tämä on paras tapa harrastaa kun voi mennä omien aikataulujen mukaan. Laji on myös hyvin matalan kynnyksen harrastusmuoto johon voit pyytää kavereita mukaan vaikka he eivät olisi ikinä ennen lajia kokeillutkaan. Myös lapset viihtyvät lajin parissa. Ja mikä parasta, tämä on urheilua joka ei tunnu urheilulta. Ennen tämän lajin pariin hyppäämistä en ikinä viettänyt näin paljoa aikaa ulkona, joten tämä on tuonut pelkkiä positiivisia asioita elämääni. Olen myös lajin kautta saanut muutaman hyvän ystävän.

Onko sinulla omasta mielestä vahvuuksia pelaajana? Mitä haluaisit kehittää?

Kehittämiskohteita on tällä hetkellä niin paljon etten oikein itsestäni vahvuuksia löydä. Tulevalla kaudella keskityn parantamaan puttia ja mental gamea. 

Ikimuistoisin fribahetkesi?

Varmaan ensimmäinen palkinto kisoista. Vampulan Lady Tour kisa ja lisenssipelaajien 2. sija.

Kerro kotiradastasi. Jos niitä on useita, kerro mieluisammasta.

Kotiratana toimii Tampereen sentteri ja täytyy sanoa että en tykkää radasta yhtään. Heikompitasoiselle naiselle rata on todella haastava eikä paljoa tarjoile onnistumisia. Muutenhan rata on todella hieno ja vaihteleva.

Onko sinulla lempikiekkoa?

Lattarin saphire on tämän hetken luottolötä. Just hyvä omaan käteen.

Suosikkiratasi perusteluineen?

Tätä ei tarvitse edes miettiä ja tälle ei löydy edes kilpailijaa ja vastaus on Skogbyn fribarata. Tämä on varsinainen hyvän mielen metsärata ja meille matalamman luokan pelaajille tarjoilee hienoja onnistumisia. Tällä radalla on yksi iso miinus ja se on se että on niin kaukana kotoa.

Oletko tehnyt fribareissuja?

2020 piti lähteä 2 viikoksi Floridaan heittelemään, mutta se sitten peruuntui. Muuten ei ole tullut reissattua frisbeegolfin merkeissä kun tässä kotimaassa. Haaveena olisi kyllä vielä sinne Floridaan mennä kierteleen.

Millä sanoilla markkinoisit frisbeegolfia sukulaisillesi/ työkavereillesi/ muille naisille?

Todella hauskaa yhteistä ajanvietettä. Sopii ihmisille kuntotasosta riippumatta, eikä mukaan tarvitse kuin iloisen mielen jos jollain porukasta on kiekkoja.