Lucia Niskanen

Milloin aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin? 

Puolisoni kautta tutustuin frisbeegolfiin v. 2016 ja laji vei heti täysin mukanaan.

Miksi juuri frisbeegolf? Mitä laji antaa sinulle? 

”Lajin helppous viehättää” kuten sanotaan. Lajin pariin oli helppo tulla koska fribaajat ottivat heti mukaan porukkaan, saa viettää aikaa luonnossa, hyvässä seurassa ja harjoitelulle on paljon erilaisia paikkoja ratojen lisäksi ja valmennusta löytyy sitä kaipaaville. Frisbeegolf on ensimmäinen laji, jota olen harrastanut vuosia. Friba on tuonut elämääni iloa, surua, kokemusta, kilpailua, matkailua, lisää itsetuntemusta sekä luottoa omaan tekemiseen, paaljon ihania ihmisiä ja vuosittaisia häppeninkejä, joita odotetaan innolla. 

Mitkä ovat vahvuuksiasi pelaajana, mitä haluaisit kehittää?

Vahvuuksia pelaajana minulla on tarkat kämmenheitot niin draivatessa kuin lähestyessäkin ja hyvä puttaaminen. Nämä ovat myös kehitykseni kohteita sillä kaikkia näitä taitoja pitää yllä pitää harjoittelemalla, jotta ne pysyvät yllä. Rystyheittoa ja kisahermoja pyrin myös harjoittamaan. Pidän menttaalipeliä tärkeimpänä osana kilpailemista taidon lisäksi. 

Ikimuistoisin fribahetkesi? 

Tyyni 2019, Kivikon kotiradan pelaaminen ja FA2-sarjan 3.sija. Jännitys leadcardissa oli käsin kosketeltava, niin pelaajat kun caddiet sekä katsojat sen tunsivat. Mahdollisuus voittoon olisi ollut, hermot petti mutta sain kuin sainkin kasattua itseni ja pelasin itseni 3.sijalle. Ikimuistoinen päivä. 

Kerro kotiradastasi. Jos niitä on useampia, kerro mieluisammasta. 

Helsingin Kivikon frisbeegolfrata on seuran kotirata. Hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva 18-väyläinen rata, joka on mielestäni monipuolinen rata, on helppoja ja vaikeita sekä lyhyitä ja pitkiä väyliä korkeuseroineen. Ratamme on kokenut juuri parannustyöt kaupungin toimesta, joita itse en ole vielä päässyt kokeilemaan. Odotan innolla, että pääsen lähipäivinä testaamaan.

Onko sinulla lempikiekkoa? 

Ehdottomasti Westside Disc, Bt Soft Kannel.

Suosikkiratasi perusteluineen? 

Mäeotsa Disc Golf Park, Virossa. Erittäin monipuolinen rata erilaisinen väylineen, satumaisessa ympäristössä ja radan ylläpitäjät ovat todella ystävällistä porukkaa. Ei voi sanoin kuvata miten hieno paikka, pitää itse kokea. 

Oletko tehnyt fribareissuja? 

Olen pelannut ympäri Suomeja ja Virossa myös. Hauskimmat fribareissut ovat ehdottomasti Juha Kydön järjestämät Invaasioreissut Viroon sekä hyvää 2.sijaa pitää Disc Golf Vikingsien järjestämät seuramatkat. 

Millä sanoilla markkinoisit frisbeegolfia sukulaisille/työkavereille/muille naisille?

Lajia on helppo alkaa harrastaa sillä kiekkoja ei tarvita alkuun kuin putteri, harjoittella/pelaamassa voi käydä kavereiden kanssa tai yksin ja ratoja löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneemmallekkin sekä suurin osa radoista on ilmaisia. Frisbeegolf ei vaadi fitness-kuntoa mutta voi aiheuttaa innostusta oman kunnon parantamiseen. Pääsee nauttimaan luonnosta ja kiertämään erilaisilla radoilla.