Terhi Kytö

Työskentelen pankissa varallisuudenhoidon lakimiehenä. Koulutukseltani olen oikeustieteiden ja liikuntatieteiden maisteri. Perheeseeni kuuluu aviomieheni Juha sekä tytöt Tii ja Saara. 

Milloin aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin?

Aloitin frisbeegolfin kesäkuussa 2014 ensimmäisillä treffeilläni nykyisen aviomieheni kanssa. Ensimmäisestä kosketuksesta lajiin olin kisoissa kymmenen päivän päästä. Sen jälkeen vauhti toki tasaantui ja ensimmäinen kesä meni heitellessä huvin vuoksi.  

Miksi juuri frisbeegolf? Mitä laji antaa sinulle?

Frisbeegolf on mukavaa tekemistä ulkona hyvässä seurassa. Vaikka pidän kilpailemisesta niin ennen kaikkea laji on antanut minulle paljon uusia ihmisiä ja tuttavia ympärilleni sekä yhteisöllistä tekemistä. 

Toimin tällä hetkellä kotiseurani Sipoon Discstroyers ry:n hallituksessa ja pidän lajin parissa toimimisesta. Tykkään järjestää kisoja (ennen aikaa oli enemmän) ja olla mukana ideoimassa uutta. 

Onko sinulla omasta mielestä vahvuuksia pelaajana? Mitä haluaisit kehittää?

Olen oppinut kehittämän kisahermojani vaikka siihen tarvitaan vielä treeniä. Avaukseni ovat parantuneet ja ne ovat ihan kohtuullisen pitkiä. Lisää treeniä pitää tehdä puttaamisen suhteen, siinä hävitään monta heittoa kisassa.

Oletko asettanut tavoitteita frisbeegolfissa? Jos, niin millaisia?

Ratingia hilataan joka vuosi pikkaisen ylöspäin mutta oma tavoite on tehdä tasaisempia suorituksia läpi kauden. Lisäksi tavoitteena on käydä joka vuosi vähintään kerran ulkomailla pelaamassa.

Ikimuistoisin fribahetkesi?

Kyllä ikimuistoisin hetki on varmasti se, kun en tunnistanut kuka on Paul McBeth ja kysyin häneltä nimeä. Hyvin tyyneesti hän kertoi (tavasi) minulle oman nimensä. Toinen ikimuistoinen peliin liittyvä hetki on Mijaksen väylällä 18 heitetty pirkko (ei mitenkään itsestäänselvyys minulle). 

Kerro kotiradastasi. 

Kotiratani on Sibbe Disc Golf. Keittiön ikkunasta näkyy kolmosen tiille ja kakkosen korin ketjujen kilinä herättää useana kesäpäivän aamuna. Rata on muutenkin omasta mielestä mukava ja monipuolinen. Löytyy avointa puistoa, metsää, liidätystä sekä ylämäkiä. 

Onko sinulla lempikiekkoa/lempikiekkoja?

Bägini on muodostunut aika vakioksi. Hakattu Escape on luottokiekko, kuten myös Jade. Midarina Fuse löysi tiensä bägiin viime kesänä. Putterina Joutsen reborn toimii omaan käteen parhaiten. 

Suosikkiratasi perusteluineen?

Suomessa olen ehtinyt viime vuosina pelata niin vähän, että lempiradat menevät tuonne ulkomaille. Mijas on yksi lempiradoista kuten myös Peter Pan sekä Jones West Emporiassa Kansasissa. Suomen radoista haluaisin pelata Hyvinkäällä Sahanmäen ja Skogbyn. 

Oletko tehnyt frisbeereissuja?

Olen tehnyt useita reissuja ja aina ne ovat olleet yhtä mahtavia. Reissuissa tapaa paljon uusia ihmisiä ja fribahenki on loistava! 

Millä sanoilla markkinoisit frisbeegolfia sukulaisillesi/työkavereillesi/muille naisille?

Mukava ulkoilmalaji, jossa pääsee haastamaan itseään sekä halutessaan myös kilpailemisen aloittaminen on helppoa.