Tiina Karlsson

Olen Tiina Karlsson Espoosta ja ensimmäistä vuotta mukana naisjaostossa. Edustan Puskasotureita ja työkseni toimin järjestöpuolella nuorisotyön johtajana. Töiden lisäksi tennis, opiskelu ja matkustaminen ovat lähellä sydäntä.

 

Milloin aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin?
Ensimmäinen kosketukseni lajiin tapahtui elokuussa 2014, kun työkaverini ja juuri päättyneen rippileirimme isoset veivät minut testaamaan lajia. Vuokatti DiscGolfPark ei ehkä ollut se ihan helpoin rata ensikertalaiselle, mutta riippumatta siitä miten heitot onnistuivat, porukassa pelaaminen oli todella hauskaa. Hyvin pian sen jälkeen tuli hankittua muutama oma kiekkokin, ja pari seuraavaa vuotta kävin satunnaisesti heittelemässä. Sitten uskaltauduin mukaan ensimmäiseen Lady Tour kisaani ja hurahdin lopullisesti lajin pariin.

 

Miksi juuri frisbeegolf? Mitä laji antaa sinulle?
Luonnossa liikkumisen ja pelin yhdistelmä on vastustamaton. Laji antaa syyn lähteä kotisohvalta metsään silloinkin, kun ei muuten yhtään huvittaisi. Tykkään myös siitä, että frisbeegolfissa kisaaminen on yhdistelmä yksilösuoritusta ja porukassa pelaamista. Ja tekniikassa, fysiikassa ja mentaalipelissä voi aina kehittyä lisää. Laji on yllättävän monipuolinen, eikä yhtään tylsää kierrosta ole vielä tullut vastaan.

 

Onko sinulla omasta mielestä vahvuuksia pelaajana? Mitä haluaisit kehittää?
Jokaisen väylän ensimmäinen heitto on itselle se haastavin, ja niitä olenkin tänä keväänä treenannut. Lähestymisheitot on aina olleet se oma juttu ja toinen vahvuus on varmaankin huumorintaju, josta on hyötyä erityisesti silloin, kun kiekko päätyy ihan muualle kuin oli tarkoitus.

 

Ikimuistoisin fribahetkesi?
No ainakin yksi niistä on ensimmäinen Lady Tour kisani marraskuussa 2016. Paikkana oli Kaatis, pakkasta oli -5 ja tuuli niin kovaa, että lumi satoi vaakasuoraan. 😀 Mutta siellä sitä vaan aloittelijakin heitti pro pelaajien joukossa ja sai kovasti tsemppiä muilta. Oli kyllä ihan paras tapa lähteä mukaan kisaamaan, ja kahden viikon päästä olin jo Talissa mukana seuraavassa kisassa.

 

Kerro kotiradastasi? Jos niitä on useampia, kerro mieluisammasta.
Espoossa Puolarmaari on tosi mukava ja tekninen rata, ja sopii lajia vasta aloittavallekin harrastajalle. Sieltä löytyy sekä metsää että avoimempaa maastoa, korkeuseroja ja vaihtelevia väyliä.

 

Onko sinulla lempikiekkoa?
Radasta ja kelistä riippumatta bägistä löytyy ainakin Pure, Fuse, Claymore, Manala ja Fury.

 

Suosikkiratasi perusteluineen?
Skogby on aina kiva pelata, koska se on sopiva yhdistelmä haastetta ja hyvää mieltä. Kaatis ja Tampereen Center on kauniita ja tarjoaa erinomaista treeniä. Reissatessa mieleen on jääneet Lontoon Lloyd Park ja Las Vegas Challengen kaikki radat, jotka on tosi hienoja paikkoja pelata.

 

Oletko tehnyt fribareissuja?
Tykkään matkustaa ja melkein kaikilla reissuilla lajin aloittamisen jälkeen on ollut ainakin pari kiekkoa varmuuden vuoksi mukana, niin Suomessa kuin ulkomailla. Reilu vuosi sitten juuri ennen koronarajoitusten alkamista olin muutaman viikon Yhdysvalloissa, ja osallistuin siellä kisoihin Floridassa ja Las Vegasissa. Molemmat oli ihan huikeita kokemuksia.

 

Millä sanoilla markkinoisit frisbeegolfia sukulaisillesi/työkavereille/muille naisille?
Tuu mukaan! Itselle oli alussa tärkeää, että sain lähteä jonkun muun kanssa radalle, eikä ollut mitään ennakko-odotuksia siitä, miten hyvä pitää olla. Sai kokeilla ja epäonnistua ja tietysti onnistuakin. Kaikkea sopivasti. Sitten aloin hiljalleen saada hyviä ohjeita heittämiseen ja vähän aloittelijalle sopivampia kiekkojakin, niin heittäminen oli entistä mukavampaa. Toivon, että kaikki uskaltaa lähteä kokeilemaan. Ja kaikenikäisiä naisia olisi kiva saada myös mukaan Lady Tour kisoihin sitten kun niitä päästään taas järjestämään. Siellä on oikeasti kivaa, eikä tartte ottaa mitään paineita siitä mitä osaa tai ei osaa. Eli tuu mukaan!