Tiina Riekkola

Hei vaan kaikille!

Olen Riekkolan Tiina Helsingistä, naisjaostossa mukana toista kautta ja harteilla yleisen ideoinnin ja häsläämisen lisäksi mm. some-vastaavan hommat. Koulutukseltani olen kemisti, ammatiltani tutkija, ja työkseni ihmettelen uusiutuvia raaka-aineita Nesteen Kilpilahden jalostamolla. Fribamaailmassa edustan ylpeänä Team Natural Born Disc Golferia sekä Team Trilogyä, ja tänäkin vuonna touhotan rata-TD:nä Euroopan suurimmassa frisbeegolfkisassa, Tyynessä.

Frisbeegolfiin tutustuin ensimmäisen kerran loppukesästä 2013, ja sillä tiellä ollaan edelleen. Harrastamisen aloittaminen oli todella helppoa, ja aika pian löysin itseni myös seuratoiminnan ytimestä. Radoilla, kisoissa ja muissa tapahtumissa on päässyt tutustumaan mahtaviin tyyppeihin, joiden ansiosta lajin parissa voisi viettää vaikka kaiken vapaa-aikansa. Itselleni lajin promoaminen mm. kaikenlaisissa junnutapahtumissa on alusta asti ollut lähellä sydäntä, ja tätä työtä jatketaan tänäkin vuonna mm. nuorten hiihtolomatapahtuma Reaktorissa. Parin viime vuoden aikana kuvioihin on vahvasti astunut myös fribareissut ulkomaille, yleensä toki kisojen perässä vaikka tavoitteellista kisapelaajaa minusta tuskin koskaan saadaankaan. Kisakokemusta ja paljon upeita muistoja on kuitenkin karttunut mm. Kroatiasta, Hollannista, USAsta ja Espanjasta, ja nämä reissut saavat ihan takuulla jatkoa tänäkin vuonna.

Frisbeegolf on yhteisöllinen yksilölaji: olet itse vastuussa omasta suorituksestasi ja omasta tuloksestasi, mutta kisaat aina yhdessä muiden kanssa. Lajia voi harrastaa hyvinkin monella tapaa, ja se onkin yksi friban ehdottomista eduista – lajista voi nauttia vaikkei olisikaan se kilpailuhenkisin ja tavoitteellisin harrastaja. Lajin parissa on huikea yhteishenki ja omalta osaltani haluan olla levittämässä ja ylläpitämässä tätä ”fribaspirittiä” parhaani mukaan. Naisjaoston toiminnassa haluan olla mukana, jotta naisten kynnys tulla mukaan lajin pariin madaltuisi ja saisimme radoille lisää tyttöjä ja naisia, niin harrastajina kuin kilpapelaajinakin. Lajin pariin tarvitaan myös niitä puuhanaisia, jotka yhdistävät voimansa muiden aktiivien kanssa järjestääkseen kanssaharrastajille kivoja tapahtumia, kisoja, treenejä ja klinikoita. Tätä työtä haluan olla itse tukemassa, joten jos kaipaat vinkkejä miten juuri teidän kotiradallanne voitaisiin jotain kivaa järjestää, ei muuta kuin viestiä tännepäin. 🙂