Marika Salmi

Lajin pariin päädyin, kuten moni muukin, miehen alettua heittää aktiivisemmin. Vuosi taisi olla 2012. Eka kesä meni höntsäheitellessä. Pikku hiljaa homma alkoi onnistua ja tutisevin käsin suostuin mukaan viikkokisoihin. Lisenssin hankkimisen jälkeen on homma lähtenyt ihan lapasesta. Vuonna 2015 tuli kierrettyä 20 liiton alaiset kisat ja siihen päälle vielä viikkokisat ynnä muut.

Miksi juuri frisbeegolf? Miksi ei! Kivaa tekemistä ulkona mukavassa seurassa. Paljon uusia tuttavuuksia, onnistumisen elämyksiä, pettymyksiä… Kun perheessä on kaksi aktiivista lajin harrastajaa niin voi jo sanoa, että frisbeegolfista on tullut elämäntapa. Esimerkiksi kesä suunnitellaan täysin kisakalenterin mukaan.

Marika2

Omasta pelistä haluaisin kehittää vähän kaikkea… pitää kuitenkin yrittää malttaa ja ottaa asia kerrallaan. Hallitreeneissä ja kentällä on ollut hyvä kiinnittää huomio tekniikkaan. Radalla taas pitäisi hioa pelisilmää. Viime vuoden lopulla oli tarkoitus saada puttiin pituutta ja sitä tuli. Nyt on lähestymisten tekniikka syynissä. Koen itse vahvuudekseni valtavan halun oppia. Oppinen ei aina tapahdu kovin nopeasti, mutta oletettavasti tapahtuu kuitenkin. Heittämään oppii vain heittämällä. Toistoa toistoa toistoa.
Kisareissuista parhaiten mieleen on jäänyt Berlin Open. Olihan se aivan mahdottoman jännää lähteä ekaa kertaa ulkomaille heittämään. Vaikka meillä Suomessa kisoissa ei juuri jäykistellä niin siellä meno oli vielä rennompaa. Kotimaan kisoissa on tullut kierrettyä ja tullaan jatkossakin kiertämään ympäri Suomea.
Kotiratojani ovat Hyvinkään Sahanmäki ja Nummenmäki. Sahanmäkeä on tahkottu jo niin paljon… Mutta Nummenmäki, siinä on haastava rata. Paljon pitkää pilliä ja jos siitä eksyy niin huonosti käy, luonnollisesti. Saa nähdä miten rata muovautuu vuosien kuluessa.
Varsinaista suosikkirataa ei ole, mutta monesta radasta pidän. Hyvä rata on sopivan haastava, mutta ei omaan tasoon nähden kohtuuttoman vaikea. Sellainen, jossa on joillain väylillä varmasti mahdollisuus onnistua. Monipuolisuus on valttia.

Bägissä on viime aikoina ollut hiukan liikehdintää. Olen heittänyt hyvin sekalaisilla eri valmistajien kiekoilla. En ehkä lähtisi nimeämään suosikkikiekkoa, mutta… alusta saakka mukana on ollut Polaris LS ja hyvin pitkään Avenger SS. Midaria en jossain vaiheessa heittänyt lainkaan, mutta nyt Claymore ja Suspect istuu käteen. Tällä hetkellä putteihin toimii, tai ei toimi, Kilpi. Tosin Kilven valtakausi saattaa olla päättymässä… Bägiin on salakavalasti alkanut pujahdella etenevässä määrin Dynamic Disciä ja Latitudea…
Naisjaostossa olen mukana, koska haluan omalta osaltani olla mukana kehittämässä naistoimintaa ja jotta lajin pariin saadaan enemmän naisia. On niin monta eri tapaa harrastaa: koko perheen yhteisestä ulkoilutuokiosta huipputason kilpaurheiluun.