Marika Salmi

Lajin pariin päädyin, kuten moni muukin, miehen alettua heittää aktiivisemmin. Vuosi taisi olla 2012. Eka kesä meni höntsäheitellessä. Pikku hiljaa homma alkoi onnistua ja tutisevin käsin suostuin mukaan viikkokisoihin. Lisenssin hankkimisen jälkeen on homma lähtenyt ihan lapasesta. Nykyisin toimin aktiivisesti lajin parissa. Olen mukana Disc Golf Hyvinkään hallituksessa, SFL:n naisjaostossa sekä NBDG:n Team Managerina.

Miksi juuri frisbeegolf? Miksi ei! Kivaa tekemistä ulkona mukavassa seurassa. Paljon uusia tuttavuuksia, onnistumisen elämyksiä, pettymyksiä… Kun perheessä on kaksi aktiivista lajin harrastajaa niin voi jo sanoa, että frisbeegolfista on tullut elämäntapa. Esimerkiksi kesä suunnitellaan täysin kisakalenterin mukaan.

Marika2

Koen itse vahvuudekseni valtavan halun oppia. Oppiminen ei aina tapahdu kovin nopeasti, mutta oletettavasti tapahtuu kuitenkin. Heittämään oppii vain heittämällä.
Bägissä on pääasiassa Dynamic Disciä ja Latitudea. Toissa kaudella kiekot vaihtui lähes kokonaan, mutta nyt ne on pysynyt lähes ennallaan.

Kisareissuista parhaiten mieleen on jäänyt Berlin Open. Olihan se aivan mahdottoman jännää lähteä ekaa kertaa ulkomaille heittämään. Vaikka meillä Suomessa kisoissa ei juuri jäykistellä niin siellä meno oli vielä rennompaa. Kotimaan kisoissa on tullut kierrettyä ja tullaan jatkossakin kiertämään ympäri Suomea niin kilpailijan kuin järjestäjänkin roolissa.

Kotiratojani ovat Hyvinkään Sahanmäki ja Nummenmäki. Sahanmäkeä on tahkottu jo niin paljon… Mutta Nummenmäki, siinä on haastava rata. Paljon pitkää pilliä ja jos siitä eksyy niin huonosti käy, luonnollisesti. Saa nähdä miten rata muovautuu vuosien kuluessa.
Varsinaista suosikkirataa ei ole, mutta monesta radasta pidän. Hyvä rata on sopivan haastava, mutta ei omaan tasoon nähden kohtuuttoman vaikea. Sellainen, jossa on joillain väylillä varmasti mahdollisuus onnistua. Monipuolisuus on valttia.

Naisjaostossa olen mukana, koska haluan omalta osaltani olla mukana kehittämässä naistoimintaa ja jotta lajin pariin saadaan enemmän naisia. On niin monta eri tapaa harrastaa: koko perheen yhteisestä ulkoilutuokiosta huipputason kilpaurheiluun.